Academie voor Beeldende Kunsten Mol

Academie voor Beeldende Kunsten en Vriendenkring

De Academie voor Beeldende Kunsten is een gemeentelijke instelling die behoort tot het departement Deeltijds Kunstonderwijs van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. We bieden jong en oud een gedegen artistieke, creatieve en vakkundige kunstopleiding aan.

Iedereen is op onze academie van harte welkom: van het zesjarige kind tot de volwassene, van de beginner tot het geoefende oog, van de vrije hobbyist tot de
kunstenaar.

Op het einde van de lagere graad krijgt elke leerling een attest, bij het beëindigen van middelbare en de hogere graad krijg je een getuigschrift. Nadien kan je nog twee jaar specialiseren en kan je een kwalificatiegetuigschrift verdienen. 

Als kunstzinnige school organiseren we regelmatig tentoonstellingen, lezingen en studiereizen. Onze studiereizen gaan bijvoorbeeld naar Parijs, Londen, Rijsel, Venetië, Amsterdam, Düsseldorf, Kassel, ...

Zonder overdrijving durven we stellen dat onze academie één van de belangrijkste kunstscholen uit de Kempense regio is. Vlakbij de Nederlandse grens bieden wij de meest uiteenlopende studierichtingen aan: Fotokunst, Reclamekunst, Textiele Kunst, Beeldhouwkunst, Binnenhuiskunst, Keramiek, Tekenkunst, Vrije Grafiek en Schilderkunst.  

We zijn stevig verankerd in onze gemeente, maar trekken ook leerlingen aan uit omliggende gemeenten en steden zoals Turnhout, Geel, Lommel, Tessenderlo, Eindhoven en Tilburg.

De leerlingen werken in onze prima uitgeruste ateliers onder de gedreven leiding van bekwaam en opgeleid personeel.  Er zijn vier leeftijdsgroepen: van 6 tot en met 11 jaar, van 12 tot en met 15 jaar, vanaf 16 jaar en volwassenen, vanaf 18 jaar en volwassenen.

De bibliotheek en de leeszaal staan open voor alle leerlingen tijdens de openingsuren van het secretariaat of wanneer de directeur aanwezig is. Boeken worden niet uitgeleend, wel kunnen op aanvraag kopieën genomen worden door het secretariaat.

Info over inschrijven.

Wij organiseren elk jaar studiereizen naar belangrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Meerdaagse studiereizen

  • om de 5 jaar naar Kassel, waar de grote Documenta tentoonstelling doorgaat.
  • jaarlijks naar Parijs, waar we steeds de tijdelijke tentoonstellingen gaan bekijken, maar ook de vaste collecties.
  • tweejaarlijks, de Biënnale van Venetië.
  • Londen
  • Studiereizen van één dag

Tijdens het schooljaar gaan we naar Düsseldorf, Keulen, Rijsel, Gent, Brussel, Amsterdam,... Het programma hangt af van wat en waar er iets belangrijks op kunstvlak te zien is.

Voor wie?

Iedereen, dus ook niet-leden kunnen zich in principe inschrijven. Wel organiseren we deze reizen in eerste instantie voor onze leerlingen, leraars en leden van de vriendenkring.

Studierichtingen zie http://www.gemeentemol.be/academie-beeldende-kunsten

ROG Mol academie
Share this